Објавено на:

Поефтинуваат паркинзите во Скопје – Ова се новите цени

t

Во соопштение до медиумите ЈП Градски паркинг- Скопје ги известува граѓаните и своите корисници дека од денес се воведуваат нови цени за паркинг услугите на зонско. Новите, намалени цени се однесуваат на час паркирање и ќе важат за сите зонски паркинзи со кои стопанисува претпријатието. Новите цени се:
– Зона А0 од 100 се намалува на 75 денари,
– Зона А од 50 се намалува на 40 денари,
– Зона Б од 40 на 30 денари, а во
– Зони Ц и Д од 30 на 25 денари.
Мерката за намалување на цените е воведена со цел да се излезе во пресрет на граѓаните во услови на Ковид и економска криза, зголемени цени на горивата, зголемени цени на основните производи и сл.
Истакнуваме дека од денес, се воспоставуваат зголемени контроли на паркираните возила на терен. Со тоа, нашата цел е да се регулира наплата на услугите и сообраќајот во мирување. Секое нерегулирано паркирање, ќе биде санкционирано.
Апелираме до корисниците уредно да испраќаат СМС пораки за паркирање или да истакнат греб картичка на предното ветробранско стакло.
оЈП Градски паркинг- Скопје ги известува граѓаните и своите корисници дека од денес се воведуваат нови цени за паркинг услугите на зонско. Новите, намалени цени се однесуваат на час паркирање и ќе важат за сите зонски паркинзи со кои стопанисува претпријатието. Новите цени се:
– Зона А0 од 100 се намалува на 75 денари,
– Зона А од 50 се намалува на 40 денари,
– Зона Б од 40 на 30 денари, а во
– Зони Ц и Д од 30 на 25 денари.
Мерката за намалување на цените е воведена со цел да се излезе во пресрет на граѓаните во услови на Ковид и економска криза, зголемени цени на горивата, зголемени цени на основните производи и сл.
Истакнуваме дека од денес, се воспоставуваат зголемени контроли на паркираните возила на терен. Со тоа, нашата цел е да се регулира наплата на услугите и сообраќајот во мирување. Секое нерегулирано паркирање, ќе биде санкционирано.
Апелираме до корисниците уредно да испраќаат СМС пораки за паркирање или да истакнат греб картичка на предното ветробранско стакло.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Дел од булевар АСНОМ утре ќе остане…

На ден 19.05.2022, поради уличен дефект ф-100…

Приведен 40 годишен скопјанец, бил баран со…

Денеска (17.05.2022) во 11.00 часот на ул.„Мајка…

Делови од Кисела Вода утре без струја

Без електрична енергија утре ќе бидат корисниците…

Кампања „Не молчи, пријави! Заедно против неправилностите”…

В.д. директорот на ЈП Градски паркинг –…

Без струја делови од Скопје

Регионалниот центар за управување со кризи на…