Објавено на:

Првични информации: Зошто падна Фејсбук?

t

Оштетени подморски кабли во Црвеното море се причината поради колапсот на социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм, пренесуваат светските медиуми.

Причината како што велат тие се оштетените кабли кои ги нарушуваат телекомуникациските мрежи и интернет сообраќајот помеѓу Азија, Европа и Блискиот Исток.

Каблите кои припаѓале на четири главни телекомуникациски мрежи биле „оштетени“ што предизвикало значително прекинување на комуникациските мрежи на Блискиот Исток.

Во меѓувреме Фејсбук се врати ширум светот како и кај нас, додека проблемите со Инстаграм се уште се решаваат.

Според светските медиуми проблемот нема да биде решен уште најмалку еден месец поради документацијата која е потребна, но исто така и дозволите за работа во Црвеното Море.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ЕУ започна истрага против МЕТА: „Фејсбук и…

Европската унија започна истрага против Мета, сопственикот…

Куче паднало во шахта и ги изгризало…

Денеска паднато куче во шахта ги изгризало…

Повторно падна Фејсбук…

Апликациите на МЕТА повторно се соочуваат со…

Првични информации: Зошто падна Фејсбук?

Оштетени подморски кабли во Црвеното море се…

Се врати Фејсбук: Останатите платформи сè уште…

Фејсбук успеа да ги врати своите услуги…