Прилепчанец прашува: “Зошто пуленот на Мицко – Боки Лонгета и „неговите“ спосбни директори по прилепските „чколии“ исплатиле илјадници евра на компнијата Пуцко Петрол?”

t

Прилепчанец ги наброи и означи во објава на Фејсбук сите директори од Прилеп кои му дале тендери на Пуцко Петрол.

-КАКО БОКИ ЛОНГЕТА ГО ПОЗЛАТИ ПУЦКО ПЕТРОЛ!

Многу често Hristijan Mickoski ја нарекува владата како влада на криминалната ДУИ и нивните слуги СДС!

Во периодот од „изборот“ на Борче Јовчески за градоначалник на Општина Прилеп од буџетот на Општината и буџетите на основните и средните училишта во Прилеп на сметката на ПУЦКО ПЕТРОЛ – фирмата на пратеникот на ДУИ Исмаил Јахоски татко на Асмир Јахоски кој во моментов управува со фирмата се исплатени преку 8️⃣0️⃣0️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣ ЕВРА (осумстотини илјади евра) или точно 49.572.915 ДЕНАРИ!!

⁉️ Зошто пуленот на Мицко – Боки Лонгета и „неговите“ спосбни директори по прилепските „чколии“ исплатиле илјадници евра на компнијата Пуцко Петрол со која раководи кадар на ДУИ, партија која ВМРО-ДПМНЕ ја посочи како криминален елемент во Владата, партија чие неучество во Владата, Мицкоски го постави како услов за влез во Владата и гласање на промената на Уставот со цел внесување на Бугарите во истиот ОСТАНУВА ДА ОБЈАСНИ БОКИ и МИЦКО!

⚠️ Поединечните суми исплатени на ПУЦКО ПЕТРОЛ се следниве:

1. Општина Прилеп – градоначалник Борче Јовчески5️⃣5️⃣.5️⃣0️⃣8️⃣ ЕВРА!

1. ООУ” Климент Охридски”-Прилеп – директор Ахил Јаков4️⃣0️⃣.5️⃣0️⃣9️⃣ ЕВРА

3. ООУ ,,Кочо Рацин” – Прилеп – директор Julijana Trenkoska5️⃣5️⃣.9️⃣4️⃣7️⃣ ЕВРА!

4. ООУ ,,Кире Гаврилоски – Јане” -Прилеп – директор Влатко Кузманоски – 6️⃣3️⃣.2️⃣6️⃣0️⃣ ЕВРА!

5. ООУ „Гоце Делчев“ – Прилеп – директор – Snezana Koteva8️⃣9️⃣.1️⃣6️⃣3️⃣ ЕВРА!

6. ООУ „Блаже Конески“ – Прилеп – директор – Martina Projceska6️⃣3️⃣.2️⃣0️⃣6️⃣ ЕВРА!

7. ООУ ,,Добре Јованоски” – Прилеп – директор – Pande Magdeska Nikoloska2️⃣8️⃣.3️⃣4️⃣8️⃣ ЕВРА!

8. О.О.У. Рампо Левката – директор Zarko Babanoski8️⃣4️⃣.3️⃣6️⃣6️⃣ ЕВРА!

9. С.О.У. Гимназија “Мирче Ацев” – Прилеп – директор ? – 7️⃣8️⃣.1️⃣4️⃣8️⃣ ЕВРА!

10. СОУ „Ристе Ристески-Ричко“, Прилеп – директор – Цветанка Ѓорѓиоска – 7️⃣5️⃣.2️⃣8️⃣7️⃣ ЕВРА!

11. Соу Орде Чопела Прилеп – директор – Tereza Zlateska6️⃣0️⃣.6️⃣3️⃣0️⃣ ЕВРА!

12. СОУ Кузман Јосифовски Питу – директор -Цеце Видова Трајческа – 3️⃣8️⃣.0️⃣5️⃣8️⃣ ЕВРА!

13. Соу Ѓорче Петров Прилеп – директор – Страшо Ѓорѓиески – 4️⃣4️⃣.8️⃣2️⃣2️⃣ ЕВРА! – напиша тој на Фејсбук.

Текстот кој ексклузивно го објави Инфомакс, а содржи податоци за тоа колку Пуцко Петрол добивал тендери од градоначалниците на Мицкоски може да го прочитате во продолжение:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Трагедија: Загина 29-годишно момче на патот Прилеп-Градско

Загина 29-годишно момче од Прилеп во сообраќајна…

На сред ноќ упаднале во домот на…

На 20.03.2024год., во 03:30 часот во Полициската…

Бог да чува: Пациент препратен во Прилеп…

Немало кој да стави катетер на пациент…

СКАНДАЛ: Девојки морале да „пијат кафе“ со…

КОЈ БИ ПУШТИЛ ДЕТЕ ВО УМС ЗА…

Адвокатот на15-годишниот убиец од Прилеп: Делото го…

Обвинителството денеска побара психијатриско вештачење на 15-годишникот…