Објавено на:

Рајбухин несакајќи го откри рускиот план: Рубљата ќе стане светска резервна валута?

t

Сергеј Рјабухин, заменик-претседател на Комитетот за буџет и финансиски пазари на Советот на Федерацијата, верува дека рубљата дала понуда за светската резервна валута.

Главната работа вели тој е следна:

– Русија може да генерира рекордни приходи по промената на правилата на игра на пазарот на гас, одбивајќи да зависи од доларот и еврото.

  • Светските финансиски аналитичари сведочат дека рубљата во моментов е потценета за околу 2 до 2,5 пати.
  • Вкупниот светски долг достигнува 300 трилиони долари, а годишното светско производство на производи што се продаваат не надминува 85 трилиони долари. Тоа значи дека долговите се 3,5 пати поголеми од обемот на производството. Тоа е причината за светските кризи, кои најчесто резултираат со војни, па Американците бараат причина да започнат војни.
  • Одлуката на претседателот Путин ќе работи на зајакнување на рубљата: за разлика од еврото и доларот, таа е поддржана од стокови ресурси. Претседателот Путин презеде одлучувачки чекор како одговор на методот на крадци што Западот го покажа со текот на времето.
  • Потребно е совладување на елементите на светската трговија со национални валути. Лесно е да се направи ова со индекс со повеќе ставки. Потребна е едноставно политичка волја на лидерите на земјите вклучени во интеграциската соработка со Русија – од Евроазиската економска унија, БРИКС, ШОС, а тоа е веќе половина од светската трговија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Огромен раст на вредноста на доларот, еврото…

Според средниот курс на Народбата банка на…

Централната банка на Русија почнува со етапно…

Централната банка на Русија откри дека започнала…

Курсна листа на НБРМ: Видете колку чинат…

Според средната курсна листа на Народната банка,…

Русите задоволни: Еврото падна под 57 рубљи

Рубљата продолжува да зајакнува во однос на…

Санкциите потонаа: Рубљата е најсилна во последните…

На средина на оваа недела, руската валута…