Објавено на:

Речиси 8.000 мигранти илегално влегле во Словенија до март годинава

t

Предлогот за формирање нови центри за азил во Словенија ќе го разгледува Комисијата за внатрешни работи при словенечкиот Парламент.

Канцеларијата за згрижување и интеграција на мигранти веќе подолго време бара нови локации за центарот за азил во време кога е во пораст бројот на илегални мигранти кои ја минуваат границата во Словенија.

Поради пренатрупаноста на центарот за азиланти во Љубљана, Владата одлучи да ги изолира центрите за азил во Брежице и Средич на Драва, што предизвика незадоволство.

Истовремено, се предупредува дека и годинава се зголемува бројот на неовластени гранични премини меѓу Словенија и Хрватска.

До средината на март, полицијата обработила повеќе од 7.900 странци кои илегално ја преминале границата. Во центарот за азиланти во Љубљана немаат доволно сместувачки капацитети.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Словенечки политичар нападнат на јавен собир!

Главниот кандидат на Словенечката народна партија (СЛС)…

(Видео) СТРАШНО НЕВРЕМЕ во Словенија и Србија…

Невреме денеска имаше и во Словенија. Регистрирани…

Снег во Хрватска и Словенија

Во поголем дел од Хрватска пристигна најавената…

Речиси 8.000 мигранти илегално влегле во Словенија…

Предлогот за формирање нови центри за азил…

Словенија дава безрезервна поддршка за европската перспектива…

Претседателот на Владата на Република Македонија, Талат…