Сали: Со новиот закон ќе спречиме одлив на медицински сестри

t

Министерот за здравство, Беким Сали денеска изјави дека имаат формирано работна група која подготвува нов Закон за сестринство.

-На предлог на здружение на сестри го земавме драфт-текстот и нашите вработени во МЗ со нив се координираат околу законот. Во континуитет инвестираме во подобрување на условите за работа, како за сестрите, така и за сите вработени за здравството. Во месец јули покачување на платите, кое е договорено со Синдикатот на здравство. Мерките се дел од нивните барања за унапредување на условите за работа и причините за останување во земјата. Систематски работиме да ги решиме нивните барања, информира Сали пред медиумите.

Извор: Локално

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Општините и училиштата нетранспарентно ги издаваат спортските…

Спортските објекти се издаваат на користење на…

Сали: Се додека секојдневно добиваме бројки од…

Се додека секојдневно добиваме бројки од 80…