Сајкоски: Реализирани над 1000 проекти во сите сфери, задоволни сме од досегашната работа на градоначалниците

t

Денеска го презентираме отчеток за сработеното на градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ за изминатите 100 дена, под мотото „Промени што носат иднина“. Отчетот претставува целисходно претставување на сите градоначалници кои што се од ВМРО-ДПМНЕ за она што сработиле, но и за она што затекнале во општините, вели Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Горѓија Сајкоски во интервју за дневникот на ТВ Телма.

За таа цел денеска беше организирана панел дискусија за она што затекнаа градоначалниците во своите општини, но беа организирани и панел дискусии за европските пракси кои што можат да помогнат во работата на локалната самоуправа, како и за учеството на младите во локалната самоуправа и нивното ангажирање за да може да донесат развој во самите општина, меѓутоа и да придонесат со своите идеи и размислување, потенцираше тој.


Сајкоски потенцираше дека се задоволни од досегашната реализација на проектите на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ и додаде дека за 100 дена се реализирани над 1000 проекти во сите сфери.

Од досегашната работа на општините резултатите на општините сме задоволни и можам да констатирам дека во изминатите 100 дена се реализирани над 1000 проекти, од кои 160 се капитални проекти, 200 проекти се однесуваат на патна инфраструктура, и дел на пешачки стази, дел на реконструкција на локални патишта. Во делот на образованието се реализирани 60 проекти, реализирани се 200 проекти во делот на комунална инфраструктура, фекална канализациона и водоводна мрежа и на сето она што значи подобрување на животот на граѓаните општините. Се работи посветено и секојдневно, истакна Сајкоски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Обвинителството ќе бара притвор за сите обвинетите…

Инфомакс открива дека обвинителството ќе бара притвор…

Со Мицкоски не сме во најдобар однос,…

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски во…

Финансиската полиција уапси членови на ВМРО-ДПМНЕ меѓу…

Инфомакс дознава дека пред малку е уапсен…

Се огласија од СДСМ: Еве кога ќе…

Експертизата на ВМРО-ДПМНЕ се криминалот и корупцијата,…

Резултатите од пописот го поделија ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ контра експратеникот Илија Димовски дали партијата…