Се врати Фејсбук: Останатите платформи сè уште имаат проблеми

t

Фејсбук успеа да ги врати своите услуги по повеќе од еден час прекин, што ги погоди сите главни платформи во системот Мета, вклучувајќи ги Instagram, WhatsApp и Threads.

Прекинот, кој започна попладнево, предизвика значителен прекин на корисниците ширум светот, оставајќи многумина без пристап до платформите за комуникација и споделување содржина.

Мета, компанијата зад овие платформи, брзо објави дека е свесна за проблемите што ги доживеале корисниците и дека работат напорно за да ги решат. Сепак, се уште не се познати деталите за причината за проблемот, што остава многу прашања неодговорени.

Иако Facebook успешно ја врати функционалноста на својата платформа, Instagram и Threads сè уште се соочуваат со технички тешкотии. Корисниците на овие услуги и понатаму се соочуваат со проблеми при пристапот и користењето на услугите, што укажува дека Мета сè уште бара решение.

Овој инцидент покренува важни прашања за доверливоста и стабилноста на онлајн платформите кои станаа клучен дел од секојдневниот живот на милиони луѓе ширум светот. Зависноста од социјалните мрежи и алатките за дигитална комуникација никогаш не била поголема, а прекините може да имаат далекусежни последици, не само за корисниците, туку и за многуте бизниси кои се потпираат на овие платформи за да ги промовираат и продаваат своите производи и услуги.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Повторно падна Фејсбук…

Апликациите на МЕТА повторно се соочуваат со…

Првични информации: Зошто падна Фејсбук?

Оштетени подморски кабли во Црвеното море се…

Се врати Фејсбук: Останатите платформи сè уште…

Фејсбук успеа да ги врати своите услуги…

Маск се мајтапи со Фејсбук: Ако го…

Ако го читате овој пост тоа е…

Портпаролот на Фејсбук се огласи на Твитер:…

Предмалку на својот официјален Твитер профил се…