Тетово воведува петчасовни peстрикции во водоснабувањето

t

Јавното комунално претријатие (ЈКП) „Тетово“ информира дека се воведуваат рестрикции во водоснабдувањето во траење од пет часа.

Според нивната информација од 5 јануари до денеска се откриени два дефекти кои се причини за губење на водата за пиење од новиот водоснабдителен систем.


На 5 јануари 2022 во водоводната мрежа на Лешница настана дефект, кој следниот ден е санира. Потоа забележано е намалување на количината на вода, по што е локализиран уште еден дефект како резултат на лизгање на контролен бунар на водоводната мрежа кој ја испраќа водата од изворот Лешница до филтер станица- Лисец. Количината на вода заедно со бунарите достигнува до 160 л/с, количина која не е доволна за нормално и рамноправно снабдување на нашите граѓани, па затоа ноќе сме принудени да правиме рестрикци и тоа од 00:00 до 05:00 часот, информираат од ЈКП Тетово.

Поради дефекти на новиот водоснабдителен систем и во декември имаше рестрикции во водоснабдувањето.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Жителите во Тетово немале вода за да…

Од пожарот што денеска попладне, околу 19…

(Видео) Пожарот се проширил, едно лице пренесено…

Доцна вечерва изби пожар во куќа во…

Голем пожар во Тетово, голем дел од…

Пожар изби нешто по 19 часот во…

Преку 400 тепачки во Тетово за 2021:…

Во 2021 година тетовската полиција бележи 289…

Утре без вода дел од улицата „Партениј…

Прекин на водоснабдувањето утре од 09:00 часот…