Украинците во Македонија излегуваат на протест – Ќе протестираат пред руската амбасада

t

Украинците во Македонија денеска излегуваат на протест во Скопје, за, како што велат, да изразат поддршка на нивните роднини, пријатели, кои се изложени на брутален напад.

Да кажеме СТОП за војните во 21 век. Да кажеме СТОП за трета светска војна и НЕ за страдањето што низ цела Европа може да го донесе агресијата што сега се случува врз невино население во Украина.
Дојдете и придружете ни се, заеднички да кажеме СТОП за лудилото на војната, повикуваат тие.

Собирот почнува на плоштадот Македонија во Скопје денеска, 25 февруари, 2022 година, во 14.30 часот, а во 15.00 часот се упатуваат пред Руската амбасада.

Линк до Фејсбук статусот

<a href="http://<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsnegana.melnik%2Fposts%2F4884226434998728&show_text=true&width=500" width="500" height="757" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share">http://<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsnegana.melnik%2Fposts%2F4884226434998728&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”757″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Претседателката ќе чека новата влада да…

Сиљановска ќе почека да се формира новата…

ДУИ му помогна на Мицкоски за двотретинско…

Со 88 гласа “за” пред 3 часот…

Американската амбасада ќе ги подобрува односите помеѓу…

Аташето за култура и образовани на САД…

Обвинителството ја проверува и отфрлената претставка за…

Меѓу списите кои ги проверува обвинителството во…

Претседателката Сиљановска Давкова ќе ги прими поглаварите…

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ќе ги…