УНИ Банка воведе трговија со благородни метали

t

УНИБанка АД Скопје, на 22.12.2021 година, ја прошири својата понуда на услуги и производи и за прв пат на македонскиот пазар воведе нов продукт – Трговија со благородни метали и инвестициско злато.

УНИБанка АД Скопје е првата Банка во земјата која увезува и тргува со инвестицискo злато што вклучува златни плочки со чистота од  999.9/1000 (24 карати) и златни монети со чистота од  900/1000 (22 карати) и со поголема чистота , согласно стандардот  “London Good Delivery” и се тргуваат на London Bullion Market Association  (LBMA). Банката набавува злато од странски водечки рафинерии за благородни метали од Швајцарија и Германија и реномирани светски познати дилери на злато.

УНИБанка АД Скопје им нуди на своите клиенти широк асортиман на златни производи по исклучително конкурентни цени, изработени со современи технологии и највисоки стандарди. Производите може да се погледнат во просториите на експозитурите Централа и Ист Гејт, како и на веб страната – www.unibank.mk

Производите кои се нудат на продажба  се со тежина изразена во грамови и тоа:  2; 5; 10; 20; 31,10 (1 трој унца); 50; 100 гр. и истите може да се купат во двете  експозитури. Клиентите имаат можат да нарачаат  производи со поголема тежина а истите Банката ги увезува за нивна сметка.

За повеќе информации на следните телефонски броеви:

Дирекција Трежри                Експозитура Централа                     Експозитура Ист Гејт

02/3286-307                            02/3286-136                                        02/3128-281

02/3286-143                            02/3286-122                                        071/286-854

02/3286-127                            02/3286-139

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Левица: Лихвобанкарите од 2010 година досега оствариле…

Додека банките бележат рекордни профити СДС и…

Лукаревска од Липково: Очекуваме економски раст и…

Заменик претседателката на СДСМ, Сања Лукаревска денеска…

Член на комисијата потврди: Бугарските историчари инсистираат…

Не работиме на утврдување на статусот на…

Ковачевски: Откупот на тутунот со највисока просечна…

 Постигната е највисока откупна цена на тутунот…

(Во живо) Отварање на бугарскиот културно-информативен центар…

Следете го во живо отварањето на новиот…