Управен оформи предмети за седум тужби на „Европскиот фронт“ против решенија на ДИK

t

По поднесени седум тужби од страна на коалицијата „Европски фронт“ против одлуката на Државната изборна комисија (ДИК) за одбивање на приговорите за парламентарните избори, Управниот суд попладнево информира дека оформил ист број на предмети и дека ги презема сите дејствија согласно Изборниот законик.

„Со оглед на роковите за постапување и одлучување, Управниот суд итно ги презема сите процесни дејствија согласно Изборниот законик“ – се вели во соопштението од претседателот на Управен суд, Бурим Сејдини.

Во соопштението се наведени и броевите под кои се заведени оформените предмети.

Претходно денеска од Управен информираа дека до тој момент е оформен само еден предмет за тужбата поднесена од коалицијата „Вреди“, а која се однесува на одлуката на Државната изборна комисија (ДИК) за гласањето во Долна Бањица, Гостиварско.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

„Европски фронт“ поднеле тужба пред Управниот суд…

До Управниот суд вечерва е пристигната тужба…

ДУИ не се помирува со загубата на…

Државната изборна комисија денеска треба да одлучува…

Излезеноста до 13 часот е речиси 26%

Излезеностана прегласувањето на неколку избирачки места во…

Прегласување на неколу избирачки места – Ќе…

Во седум избирачки места во изборните единици…

Управниот суд денес ќе пресече: Ќе има…

Во Управниот суд за денеска се закажани…