Усвоена програмата на Советот за заштита на потрошувачи на Град Скопје

t

Од Град Скопје известуваат дека е усвоена програмата на Советот на потрошувачи на Град Скопје.

Ова е нивното соопштение:

“Советот за заштита на потрошувачи на Град Скопје кој се грижи за решавање на проблемите што граѓаните ги имаат при користење на услугите од претпријатијата и установите што вршат јавни услуги, и се грижи за унапредување на односот на вработените кај давателите на услуги спрема корисниците на услуги, ја одржа втората седница, на која ја разгледа и усвои програмата за работа, чија основна цел е подигање на нивото на заштита на потрошувачите на територија на Град Скопје.

Основна цел на Советот за заштита на потрошувачи на Град Скопје е да се грижи за заштита и остварување на правата на потрошувачите на ниво на Град Скопје во однос на заштитата на здравјето, безбедноста, економските интереси и за нивното редовно информирање во остварувањето на нивните права. Советот ја проучува постојната правна регулатива и предлага соодветни измени во областа на правната заштита на потрошувачите.”

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Уапсен скопјанец кај кого било пронајдено оружје

На 27.03.2023 околу 21.50 часот во населба…

Пожар во подземна гаража во Скопје, изгореа…

Два автомобила изгореле вчераутро во подземна гаража…

ДИВ ЗАПАД: ДВЕ РАЗБОЈНИЧКИ КРАЖБИ СО ОГНЕНО…

Див Запад не ни е рамен, вечерва…

19-годишник силувал малолетно девојче од тетовско

Деветнаесетгодишно момче од селото Крушопек, Скопско е…

Арсовска на годишната средба на европски гимназии…

Денеска се одржа годишната средба на европски…