ФБИ декласифицираше дел од тајните документи: Дали може да погодите што значат некои кодови?

t

Со декласификација на документи во САД се открија и тајните шифри со кои се служела ФБИ.

Списокот од дури 83 страници вклучува многу термини кои веројатно ги знаете, како што се BFF (најдобри пријатели засекогаш), FAO (обрнете внимание) или ONO (или најблиската понуда), но има некои навистина чудни термини кои го привлекоа вниманието на луѓето .

Многумина кои ја погледнале листата на ФБИ со сигурност велат дека, иако од самиот почеток користеле Интернет и социјалните мрежи, никогаш не виделе некој да го користи акронимот ALOTBSOL за да поттикне некого „секогаш да гледа на светлата страна на животот“

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Трамп го обвини ФБИ дека ги прогонува…

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп ги предупреди…

ФБИ го следи Ѓоковиќ?

Поранешен агент на ФБИ го следи Новак…

ФБИ: Зголемување на заканувачката реторика кон Евреите…

Претставници на ФБИ велат дека забележале зголемување…

Скандал: Агент на ФБИ земал 225.000 долари…

Чарлс Мекгонигал, поранешен висок агент на ФБИ,…

Агент свиркач на ФБИ кој го истражувал…

Агент свиркач на ФБИ кој бил вклучен…