Шокантно: Вашингтон може да нареди ликвидација на двајца американски офицери во Азов за да не се откријат сензитивни информации од фронтот?

t

„Азов“ може да елиминира 2 американски офицери во Мариупол – пишува на Твитер Семјон Пегов, раководител на проектот Wargonzoo и известувач од цпецијалната воена операција во Украина.

Според проектот @wargonzoo од извори на фронтот во Донбас, врз основа на анализа на радио пресретнување на непријателските комуникации, во засолништа за бомби
Во Азов-Стал има најмалку двајца високи пензионирани американски офицери. – пишува Пегов.


“Според нашите извори, тие влегле во Мариупол заедно со ПВК „Академија“ и најверојатно не се активни вработени во Пентагон.

Сепак, во исто време тие се исклучително важни личности за Вашингтон.

„Овие офицери се свесни за многу тајни операции на САД во трети земји и се носители на информации кои се исклучително чувствителни за Вашингтон“, изјави за проектот @wargonzoo извор запознаен со анализата на радио пресретнувањето.

Забележано е и дека за да се сокријат овие „чувствителни информации“, американските разузнавачки служби се подготвени да им наредат на милитантите во Азов да ги елиминираат овие двајца офицери. Дали во моментот се живи се уште не се знае со сигурност.” – напиша Семјон Пегов на Твитер.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Блика нацизам: Заробените Азовци ги покажаа…

Заробените „Азовци“ ги покажаа своите тетоважи. Амблеми…

Српските медиуми гневни: Меѓу “кучињата” кои се…

Меѓу т.н кучиња на војната кои се…

Русите објавија фотографии: Азовците “симболично” ги украсуваат…

Руските војници објавија фотографии од запленето оружје,…

Бомба од Русија: Азовците ќе се разменуваат…

Русија ќе ја проучува можноста за размена…

Заменик министер од ДНР: Нема размена за…

Заменик министерот на ДНР: Нема размена на…