Јакимовски: Одговорно тврдам, никаде во Влае не се чепка во зеленилото

t

Во вечерашното “Само интервју” Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимоски изјави дека неносењето на дуп-ови за градба ги кочи граѓаните на Општина Карпош за реализација на своите планови.
“Порано плановите на јавна анкета беа поставени 10 денови, сега ги ставаме по 30 денови иако по закон е 10 денови, да може секој граѓанин максимум да го види планот и доколку има да даде забелешка. Во однос на реакциите за Влае, сакам да кажам дека 30 години се носи истиот план и нема никакви измени. Плановите што ги прават урбанистите ги прават врз основа на генерален план и правилници, не можете да правите што сакате со генералниот урбанистички план.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Старица ограбена во Карпош

На 11.06.2024 во 17:50 часот во СВР…

Украден сеф од објект во Карпош!

Украден сеф од продавница во скопски Карпош,…

Ограбена аптека во Карпош

На 20.03.2024 околу 21.05 часот во СВР…

Советот на Општина Карпош ја усвои завршната…

Во рамки на 45. седница, членовите на…

Левица ги исклучи од членство Бранко Ристов…

Ја информираме јавноста дека Левица го суспендира…