Јовановски: Со фантомки се ограбува банка, не се брани пљачкосана држава со национални интереси на распродажба!

t

Со фантомки се ограбува банка, а не се брани веќе пљачкосана држава, чии национални интереси се на распродажба.Татковината се брани со срце, со душа, со ум, со човечко достоинство и со образ.

Безобразни, тргнете ги маските, за да им го видиме образот/суратот, на тие кои ви ги “продаваат”, пишува на Фејсбук актерот Владо Јовановски.

Браќа и сестри, да не бидеме “глинени гулаби”, по втор пат!Протести, да!До крај, додека не држат нозете. Со присуство, со масовност, со истрајност…

Подобо да умреме чекорејки отколку цел живот да клечеме! Насилство, НЕ!Да бидеме мудри Македонци!

А пак, ако некој поинаку мисли, нека прави како што му сече црпката, ама нека си превземе одговорност, со сите последици, не да се крие зад мирољубивиот и родољубив народ, а после други да страдаат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ќе има ли кворум? По вчерашниот “амин”…

Собранието денес со почеток во 12 часот,…

(Видео) Демонстрантите почнаа да палат: Насилни протести…

Насилни протести против мировните сили на ОН…

Условни казни за седуммина кои признаа вина…

Пред судот од осумте обвинети за настаните…

Власта и опозицијата заеднички го поддржаа членството…

На собраниската Комисија за надворешна политика денеска…

Овојпат како никогаш досега народот беше спремен,…

Овој пат како никогаш досега имаше тензии,…