ЈП Водовод и канализација со инвестиција од 13.909.711 милиони денари за реконструкција на атмосферска канализација во Карпош

t

Денеска, Директорот на ЈП Водовод и канализација – Скопје, Златко Перински, заедно со Градоначалникот на Општина Карпош, Стефчо Јакимовски извршија увид на работните активности за реконструкција на атмосферската канализација на ул. Кораб, во Општина Карпош.

Инвестицијата на ЈП Водовод и канализација – Скопје за изведба на овој проект е 13.909.711 денари. Реконструкцијата се реализира со употреба на цевки со дијаметар од 1000, 800 и 300мм, со вкупна должина од 372 метри.

Целта на проектот е реконструкција на атмосферската канализација, на улица Кораб и пренасочување по дел од ул. Јуриј Гагарин, со што ќе се надмине долгогодишниот проблем, со кој граѓаните од овој дел на Скопје се соочуваат, особено за време на пообилни врнежи.

Ова е дел од инвестициската програма на ЈП Водовод и канализација со која се прави ревитализација на атмосферската канализација и дел од заложбите за подобрување на условите за живот на скопјани.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Армиски хеликоптери напомош во гаснење на пожарот…

Армиски хеликоптер се вклучи во гаснење на…

(Видео) И ОВА СЕ СЛУЧИ ОД БАЈДЕН:…

Американскиот претседател Џо Бајден го најави украинскиот…

„Влен“ ќе има седум заменици-министри, Ељфете Исмаили…

Министерот за здравство и дел од коалицијата…

ЗА МНОГУ ГОДИНИ: ДЕНЕСКА Е ПЕТРОВДЕН!

Син Јонин, брат на Андреј Првоповиканиот, од…

ПЕТРОВДЕН: Се што треба да знаете за…

Апостол Петар, познат и како свети Петар…