Објавено на:

ЈСП: Средношколците ќе можат да користат бесплатен јавен превоз и за време на летниот распуст

t

ЈСП ги информира средношколците кои ги исполнуваат условите за користење на бесплатен јавен превоз, дека и оваа година имаат право бесплатно да се возат за време на летниот распуст.

Правото на бесплатен превоз за време на летниот распуст е согласно со Програмата за активностите на Град Скопје од областа на средното образование во 2024 година, која, меѓудругото, вели “со почетокот на 2024 година учениците од средните училишта на Град Скопје ќе имаат можност да користат бесплатен превоз и за време на зимскиот и летниот распуст и на овој начин непречено да ги извршуваат своите училишни обврски за посетување на феријална пракса и практикантска обука…”.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Повеќе од 12 часа делови од Скопје…

Повеќе од 12 часа делови од Скопје,…

Три каснувања од кучиња скитници во Скопје…

Три каснувања од кучиња скитници се пријавени…

ОЈО Скопје ја испитува сообраќајката на автобусот…

Врз основа на поднесено писмено известување од…

Возрасен маж колабираше качувајќи се во автобус…

Во населбата Даме Груев утрово во автобус…

(Фото) Четири часа чекале за да тргне…

Пожар кој ја зафати пругата меѓу Гострижани…