15.548 работници не земале плата за ноември

t

Ноемвриска плата чекаат 15.548 работници.

Податоците заклучно со 11-ти јануари, покажуваат дека плата за ланскиот ноември чекаат 15.548 вработени. Управата за јавни приходи(УЈП) нформира дека од нив, за 7.713 вработени имало направено пресметка, но не и исплата на плата. Од друга страна, 5.376 работодавачи воопшто не ни направиле пресметка за 7.835 вработени. Во ноември, обврзници за исплата на плати биле 70.349 работодавачи за 556.332 вработени.

Претходно беше најавено дека во иднина ќе се стави одредба во Законот за даночна постапка со која ќе може да се објават јавно оние компании што не им исплаќаат плати на своите вработени. 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Треба да се задолжам за да…

Бујар Османи, министерот за надворешни работи и…

Лукаревска: „Мој ДДВ“ е најуспешен проект не…

Има повеќе процеси кои што сме успеале…

15.548 работници не земале плата за ноември

Ноемвриска плата чекаат 15.548 работници. Податоците заклучно…

Мрежа на нафтени компании сакале да го…

„Сања Лукаревска е член на СДСМ од…

За два месеци бројот на вработени се…

Во последниве месеци се намалува како бројот…