3Г мрежата станува историја

t

Две децении старата 3G мрежа официјално престана да постои во вторникот на 22 февруари.

AT&T ги подготви сите корисници кои се уште беа на 3G мрежата и објави дека 3G мрежата се гаси.

AT&T прв го исклучи 3G, а сега го следеа и други мобилни оператори во САД, така што мрежата и официјално е завршена.

Сите се сеќаваме пред 20 години кога 3G првпат се појави во Јапонија, а потоа и низ светот и ни вети брзина на преземање од 7,2 Mbps, иако на крајот добивме 3 Mbps.

Ајфонот го претстави iPhone 3G во 2008 година и до 2009 година беше златното доба на 3G мрежата.

Веројатно iPhone немаше да стане тоа што е денес, да не беше 3G мрежата.

Го претвори во најдоминантниот мобилен телефон во светот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Разоткриени израелски шпиони во Иран

Борците на Исламскиот џихад заплениле сервери со…

(Видео) Обуката на резервни сили и развој…

Понекогаш добиваме впечаток дека Србија има којзнае…

(Видео) Дали набавките на ново оружје на…

Во денешната епизода на МРЕЖА, професорот Оливер…

(Видео) Со испраќање на помош за Украина…

Нашата тенеденција во вооружувањето и прилагодувањето кон…

(Видео) Политичкото водство во Министерството за одбрана…

Постои концепција за одбрана во која се…