3aeв ја заврши кapиepaта со кaтacтрофални бројки: Доби единица од народот, само 29 проценти од граѓаните сметаат дека имал добри резултати од работата

t

За потребите на ВМРО-ДПМНЕ агенцијата ИПСОС спроведе теренска анкета од 06 до 20.12.2021 година врз 1 023 испитаника на територијата на цела држава Република Македонија, запазувајќи ги демографските карактеристики.

Во истражувањето се вклучени повеќе прашања, а во прилог ви ги пренесуваме резултатите на дел од нив.

1. Како го оценувате досегашното работење на Зоран Заев како премиер на државата?

Лош резултат од работата 53%
Добар резултат од работата 29%

2. Како ја оценувате досегашната борба на Владата против корупцијата?

Незадоволителна 64%
Задоволителна 29%

3. Дали сте задоволни од пакетот мерки во економијата кој го донесе владата за справување со ковид кризата:

Незадоволни 55%
Задоволни 37%

Инаку во текот на вчерашниот ден објавивме дека ВМРО ДПМНЕ има стабилна предност во однос на СДСМ од досега највисоки 9%, огромно мнозинство смета дека државата оди во погрешна насока, најголем проблем економија, мали плати, а високи цени.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Паѓа довербата во ЕУ: 43% од Србите…

Дали сте за влез на Србија во…

(Видео) Џабе го сменивме името: Граѓаните скептични,…

Иако не ја вадат Европската Унија од…

(Видео) Ние што ќе правиме, ќе правиме…

Цените се повисоки од лани, се е…

Скоро половина од Македонците сметаат дека 2023…

Во пресрет на 2023 година, очекувањата на…

(Видео) Костовски открива нови бројки: СДСМ и…

Левица очекува двоцифрен број на пратеници на…