Bнимавajте: Поради густата магла 30 лица се зaгyбиле на Шапка

t

Во текот на денот, поради појавата на магла и намалената видливост, биле изгубени 30 посетители кои подоцна со помош на спасителните служби се пронајдени информираат од Ски-центарот “Попова Шапка”.

”Ве известуваме дека поради појава на густа магла, заради безбедносни причини, запрени се шестоседата жичница, Церипашина и Ге.

Воедно, Ве информираме дека во текот на денот, поради појавата на магла и намалената видливост, беа изгубени 30 посетители кои подоцна со помош на лицата одговорни во рамки на Ски-центарот “Попова Шапка” беа пронајдени, додека пак тројца од посетителите кои беа повредени, беа извлечени од страна на спасителните служби на пристапно место каде што од страна на Итна медицинска помош, еден од нив е пренесен во медицинска установа за понатамошно лекување.”, имформираат од Ски-центарот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Магла од 100 – 150 метри на…

Сообраќајот на државните патишта се одвива во…

Густа магла кај Бунец, Маврово видливоста намалена…

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива…

Маглата го отежнува авиосообраќајот над Скопје

Поради маглата во Скопската котлина дел од…

Внимавајте како возите: Магла на патот Куманово-Страцин…

Намалена видливост поради појава на магла од…

Возете внимателно: Магла на Стража и на…

Сообраќајот на патиштата се одвива непречено, по…