Блокада “има снемано”: Собранието го донесе Буџетот…

Собранието на Македонија, попладнево, со 56 гласови…

Бесими најавува голема фискална реформа

Среднорочното проектирање и буџетирање, интегрираниот информатички систем…

Владата го усвои дополнителниот ребаланс на Буџетот

Дваесет и пет милиони денари дополнителни средства…

„Фајненс тинк“: Ребалансот на буџетот е одговор…

„Ребалансот предвидува пораст на расходите за плати…

Во Буџетот имало 200 милиони евра непродуктивни…

Овој ребаланс е соодветен и навремен финансиски…

Владата го усвои ребалансот на Буџетот за…

Владата го усвои предлогот за изменување и…

Бесими: Буџетот ќе се крати секаде каде…

Нашата економија, како мала и отворена (со…

Бектеши: Бесими е најдобар министер за финансии…

Во гостување во Дневникот на Сител, министерот…

Не се секирајте: Задолжувањето од 600 милиони…

Во Буџетот за 2022 година, кој е…