Голема загуба: Во Донбас убиен командантот на…

Евгениј Писаренко, командантот на чеченската вооружена формација…

Што се случува? Полски платеници пристигнаа во…

Војници од Полска пристигнаа на територијата на…

Украина: Нема да напаѓаме со војска ама…

Врховниот командант на украинските вооружени сили Валериј…

Украина не планира да ги нападне Донабс…

Украина зборува само за политички и дипломатски…

Украинскиот министер за надворешни работи со порака…

Украинските власти ја отфрлаат можноста за обезбедување…

Доњецк: Украина планира офанзива на Донабс, имаме…

Украинскиот Генералштаб го заврши изготвувањето на офанзивната…