Ѓоргиев: Комисијата се занимава со учебниците, не…

Главна преокупација се учебниците и сакаме да…

Средба на историската комисија на 16 и…

Последните случувања во македонско – бугарските односи…

Ѓоргиев: Факт-чекерите и власта да одговорат дали…

Македонизмот во неговата антибугарска форма е нешто…

“Македонски манифест” со барање до Коцарев и…

Здружението Македонски манифест испрати отворено писмо до…

Пешевски до Ѓоргиев: За 80.000 евра е…

Откако во јавноста се појави информација дека…

Ѓоргиев: Препораките за заедничко чествување и промената…

Идентитетите во средниот век и сегашните национални…

Ѓоргиев: Периодот на 19 и 20 век…

Доколу нема договор, Комисијата по секоја цена…

Илија Димовски: Цар Самоил е Бугарин колку…

History for dummies: 856 година Св. Климен…

Ѓоргиев: Нападите од колегите историчари создаваат непријатна…

Копретседателот на македонскиот дел од заедничката македонско-бугарска…

Ѓоргиев: Историјата мора да се одвои од…

Историјата мора да остане настрана од политиката.…