Иран соопшти дека успешно лансирал сателит

Иран денеска информираше дека успешно лансирал сателити…

(Видео) Успешно лансиран најмоќниот вселенски телескоп –…

Најголемиот вселенски телескоп „Џејмс Веб“ денеска беше…