Мајмунските сипаници веќе не се глобална здравствена…

Светската здравствена организација соопшти дека мајмунските сипаници…

ЕУ набави 10.000 лекови за третман на…

Европската комисија купи 10.000 лекови за третман…

Германската влада ќе дистрибуира 19.500 дози вакцина…

Германската влада ќе дистрибуира следната недела 19…

Евидентран прв случај на истовремен позитивен тест…

Евидентиран е првиот случај на истовремен позитивен…

Мајмунски сипаници потврдени кај 23 мажи во…

Мајмунски сипаници се потврдени кај 23 мажи…

Ни се доближуваат: Прв случај на мајмунски…

Црногорскиот институт за јавно здравје денеска соопшти…

Њујорк прогласи вонредна состојба поради мајмунските сипаници

Њујорк прогласи вонредна состојба поради мајмунките сипаници.…

Бразил и Шпанија регистрираа први случаи на…

Први смртни случаи од мајмунски сипаници регистрирани…

И мајмунските сипаници имаат различни соеви: Еве…

Светската здравствена организација (СЗО) прогласи глобална здравствена…

Десет случаи на мајмунски сипаници потврдени во…

Во Хрватска досега се потврдени десет случаи…