Османи тврди: Историската комисија со Бугарија не…

Најодговорно тврдам дека македонско-бугарско историска Комисија не…

Продолжува состанокот на заедничката историска комисија со…

Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за историски и…

Расте поддршката за изјавата против препораките на…

Повеќемина професори и научници самоиницијативно изразија желба…

Македонскиот дел од историската комисија: Најпроблематичен е…

Mакедонскиот тим во билатералната Комисија за историски…

Повеќе од 100 македонски научници со индигнација…

Повеќе од сто македонски научници, професори и…

Османи: “Северна Македонија деновиве е претворена во…

„Северна Македонија деновиве е претворена во центар…

Значи не постоеле?! Македонскиот дел од Комисијата:…

По објавените решенија на Заедничката мултидисциплинарна комисија…

Се шират лаги и манипулации за да…

„На 15. август беа објавени решенијата на…

Бугарското МНР ја охрабрува комисијата да работи…

Бугарското МНР објави соопштение со протоколите од…

Ѓоргиев: Препораките за заедничко чествување и промената…

Идентитетите во средниот век и сегашните национални…