Овие градови во САД плаќаат до 15.000…

Животот во САД деновиве е прилично скап.…

Мелони го критикува Шолц за миграцијата

Италијанската премиерка Џорџа Мелони испрати писмо до…

Жално: Околу 700.000 Македонци живеат надвор од…

Околу 700 илјади Македонци или околу една…

Ќе остане ли Бугарија без население? Скоро…

Според прелиминарните резултати од пописот, населението на…

Исчезнуваат ли грците? Популациски пад во Грција:…

Населението на Грција се проценува дека е…

Поларните мечки мигрираат од Америка во Русија

Просечната годишна температура на Алјаска порасна за…