ММФ: НБРМ е добар пример за транспарентност

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска одржа предавање на „Форумот…

ММФ предвидува раст на БДП за Македонија…

Пролетната сесија на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ)…

ММФ: Maкедонија годинава ќе има економски раст…

Нашата земја годинава ќе има економски раст…

ММФ: Нè очекува бавен глобален раст

Светската економија се соочува со иднина на…

ММФ: Постепено намалување на инфлација

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) даде високи оценки…

Растот на платите создава ризик од забрзување…

Инфлацијата се намалува благодарение на затегнување на…

ММФ: Ситуацијата со долгот на САД е…

ММФ предупреди дека ситуацијата со долгот на…

Предупредување од ММФ: Војната е новиот темен…

Војната меѓу Израел и Хамас е „нов…

Киев очекува дека САД, ЕУ и ММФ…

Украина очекува дека покрај воената помош, САД…

САД посредувал за договор помеѓу ММФ и…

Вашингтон беше лут на претходната влада на…