Стапи во сила законот за мобилизација во…

Во Украина стапи во сила оспоруваниот закон…

Зеленски ја спушти возраста за мобилизација од…

Украинскиот претседател Володимир Зеленски во вторникот потпиша…

Зеленски најави нова мобилизација во Украина?

Украинскиот претседател Володимир Зеленски објави дека војската…

Украина: Имаме план, ќе спроведеме „смарт“ мобилизација

Минстерот за дигитална трансформација кажа дека Укриана…

Тајмс оф Израел: Израелската војска нема доволно…

Постои голем недостиг на опрема за мобилизираните…

Кадиров: Да се казнат кукавиците кои бегаат…

Војниците и офицерите кои се наоѓаат во…

Шојгу: Русија има мобилизациски ресурс од 25…

Рускиот мобилизациски ресурс е речиси 25 милиони…