За 50% зголемен бројот на Австријци кои…

Бројот на Австријците во апсолутна сиромаштија е…

1.325.900 луѓе во Бугарија живеат под прагот…

Во 2023 година, вкупната линија на сиромаштија…

ОН: Во Србија 800.000 луѓе живеат во…

Агенциите при ОН подготвија проекција за сиромаштијата…

Само 1 од 3 гласачи во САД…

Делот од Американците кои мислат дека секој…

Левица бара укинување на друштвата за брзи…

Укинување на друштвата за брзи кредити кои…

Поразително: Речиси една третина од децата во…

Според Лаеканските индикатори за стапка на сиромаштија…

Поразително: Над 450.000 граѓани на Македонија живеат…

Речиси 452 илјади граѓани живееле под прагот…