Ројтерс: Земјите на ЕУ поделени околу забраната…

Брисел ги омекнал ограничувањата поради загриженоста што…

Грците го прекинаа транспортот на руската нафта…

Група големи грчки бродски компании ги суспендираа…

Кој ќе ја снабди Европа? Природниот гас…

Снабдувањето на Европа со енергенси се претвори…