Шолц: Нема враќање на економијата на пред…

Германскиот канцелар Олаф Шолц денеска од самитот…

Шолц: Санкциите ни штетат и нам, но…

Германскиот канцелар Олаф Шолц изјави дека Берлин…

Шолц со пофалби за политиката на Меркел:…

Германскиот канцелар Олаф Шолц ја пофали политиката…

Шолц ја поддржа политиката на Меркел кон…

Германскиот канцелар Олаф Шолц ја пофали политиката…

Шолц планира да ги поттикне другите членки…

Европската унија треба да го олесни пристапувањето…

Шолц: Неприфатливо е Русија да ги диктира…

Германскиот канцелар Олаф Шолц во Киев повтори…

Шолц: Русија мора да разбере дека нема…

Олаф Шолц смета дека Русија треба да…

Шолц: ЕУ треба да ги модернизира своите…

Германскиот канцелар Олаф Шолц во четвртокот, говорејќи…

Шолц ја предупреди Британија: ЕУ ќе реагира…

Германскиот канцелар Олаф Шолц во понеделникот го…

Макрон, Шолц и Драги најавија средба со…

Претседателот на Франција Емануел Макрон, германскиот канцелар…