Белорусија забрани увоз на храна од Македонија

t

Белорусија воведе ембарго на стоки од „непријателски земји“, а меѓу нив се најде и Македонија.

Власта ја усвоила оваа мерка како одговор на петтиот пакет санкции на Европската Унија. Декрет за ова прашање беше усвоен на 7 декември 2021 година и влијае на „широк опсег на стоки произведени во земји кои според Минск спроведуваат дискриминаторска политика и непријателство“.

Забраната нема да важи за производи увезени од белоруските граѓани за лична употреба, како и за храна за бебиња и многу други. Сепак, Минск се закани дека ќе ја прошири листата на забранети стоки „во случај на натамошни деструктивни дејства“ против Белорусија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Дополнителни 36 спасувачи ќе бидат испратени во…

Дополнителни 36 припадници на специјалните сили обичени…

САД ја поздравуваат деескалацијата на реториката меѓу…

САД ги поздравуваат напорите на лидерите на…

Бугарското МНР ја искара Македонија: Се однесуваа…

Остра реакција на бугарското МНР по тензијата…

Бугарскиот МВР ироничен: Ќе ви подариме три…

Вицепремиерот за јавен ред и безбедност и…

(Видео) Еве како Ангел Христов и останатите…

Неколку бугарски медиуми и провокатори на социјалните…