Ванковска од Демир Хисар: Белите мугри се раѓаат на исток

t

Денес претседателскиот кандидат на Левица, проф. д-р Билјана Ванковска, оствари средба со жителите во Демир Хисар. На средбата Ванковска беше придружувана и од носителот на ИЕ 5 од Левица, генералниот секретар Јована Мојсоска.

,,Исчезнуваме во бермудскиот триаголник на трите договори, охридскиот, бугарскиот и преспанскиот. Да излеземе од него и да станеме вистинска држава. Да си ги вратиме името и народниот суверенитет. Јас имам визија за Македонија како независна држава и алка во мултиполарниот свет во кој што белите мугри се раѓаат на исток” – истакна Билјана Ванковска.

Носитителот на листа во ИЕ5, Јована Мојсоска на средбата истакна дека проф. Ванковска е единствен кандидат кој не нуди безалтернативност, туку нуди визија за Македонија како рамноправна членка во новиот мултиполарен свет. Мојсоска дополна дека единствено кандидатот на Левица не молчи пред великоалбанските и великобугарските изблици и дека за прв пат, Македонецот на овие избори има алтернатива.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ