(Видео) Бугарите се целосно збyнeти: Сега и Унгарците се Бугари, предци им се прабугарите

t

Очигледно стана за целиот свет дека Бугарите се збунети, откако нивни „експерти“ излегоа на телевизија да тврдат дека Никола Тесла бил Бугарин, но тоа не е се.

Сега Бугарите откако неуспешно се обидоа да ги бугаризираат Македонците и Никола Тесла, се нафрлија на Унгарците кои според нивни генетичари се народ најблизок до бугарскиот.

Според генетичарите предок на Бугарите се прабугарите чии гени се многу повеќе застапени од словенските.

Она што е интересно и точно е дека Словените биле многу повеќе населени во деловите на етничка Македонија и што го потврдува нивниот историчар, што упатува дека Македонците и Бугарите имаат разлика во генетскиот код и субстратите од народи од кои се родени модерните нации, македонска и бугарска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Бугари уапсени во Грција поради измама со…

Семејство Бугари е уапсено во Грција поради…

(Видео) Мицкоски: Немаме, ниту имаме, ниту ќе…

Мицкоски немал, ниту има, ниту ќе има…

МД „Илинден”-Тирана со остра осуда за инсистирањето…

Македонското друштво “Илинден” – Тирана во вечерашната…

Радев најде 15.000 Бугари во Косово

На вчерашната средба во Приштина помеѓу бугарскиот…

Вучиќ: Бугарите негодуваат, затоа што сме попопуларни…

Ги сакам сите вина на нашите браќа…