(Видео) Дали роднинските врски на Рашковски биле пресудни за доделување на тендери во ЈП Дрисла?

t

Од ВМРО-ДПМНЕ и денеска реагираат на тендерите во ЈП Дрисла.

Ова е партиското соопштение:

“Почитувани,

Дрисла, претпријатие за справување со отпад, кое што во опис на работата има потреба од градежна машинерија, и ја има и ја поседува, за само две години 2019 и 2020 година, исплаќа речиси еден милион евра за изнајмување на багери, на градежни машини. А, парите ги добива братучед на генерален секретар на влада на СДСМ, додека директорува со Дрисла кадар на СДСМ.

Институциите како Јавното обвинителство и ДКСК мора да одговорат дали единствената причина зад фактурите од 850 илјади евра за две години испратени од фирмата, струмичката фирма до Дрисла, лежи во крвното сродство меѓу Драги Рашковски и Александар Пиперевалиев?

Дали врската со Рашковски била причината 850 илјади евра да бидат исплатени на Пиперевалиев, наместо одржување на машинеријата на Дрисла? И дали крвното сродство било посилно од Законот за јавни набавки, па договорот е склучен во четири очи?

Според договорот од 2020-та година, вреден над 12 милиони денари, и тоа е првата работа откога Дрисла станува ЈП и со него почнува да управува Коста Начевски, функционер на СДСМ. Веројатно крвната врска е пресудна и за менување на условите во огласот и тоа во време додека огласот бил објавен и активен, па се бришат услови како биланс во последните три години или минимален број на вработени – 12 лица!

Уште еднаш, со два договори, договор во четири очи, фирмата којашто нема ниту 12 вработени, за две години фактурира 850 илјади евра. Договори меѓу Дрисла и братучед на генерален секретар на владата на СДСМ, за изнајмување на багери за Дрисла која што и сама поседува механизација!?

Почитувани,

СДСМ не може да го сокрие криминалот во своите редови се додека со институциите владеат истите лица. Македонија може да излезе од кризна состојба само со брзи предвремени избори. Колку повеќе се чека толку повеќе се тоне во корупција, криминал и кризи!”

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Уништени огромни количини од вакцините на Фајзер,…

На депонијата Дрисла денеска се уништени 67…

Пуштен во употреба новиот стерилизатор за медицински…

Во Јавното претпријатие Дрисла – Скопје е…

(Во живо) Референдум за влез на Македонија…

Јанко Илковски во втората сезона на Тешки…

Фајзер ќе заврши на Дрисла: Ќе се…

Околу 300.000 дози вакцини на „Фајзер“ наскоро…

(Видео) Дали роднинските врски на Рашковски биле…

Од ВМРО-ДПМНЕ и денеска реагираат на тендерите…