(Видео) „За крст, за крст!“: Воена парада во Република Српска по повод 30 години постоење

t

За време на парадата, посебна музичка нумера изведе и специјалната антитерористичка единица на МВР на Република Српска.

По повод 30-годишнината од постоењето на босанскиот ентитет Република Српска, во Бања Лука се организираше парада предводена од полициските единици. На свеченоста присуствуваа претставници на тој политички субјект, гости од Србија, како и амбасадорот на Русија во Босна и Херцеговина.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) „За крст, за крст!“: Воена парада…

За време на парадата, посебна музичка нумера…

(Галерија) Што може „Лазар 3“: Српската пешадија…

Во базата „Југ“ и на полигонот „Боровац“…