Објавено на:

(Видео) Имале дokaзи: Никола Тесла бил Бугарин?

t

Еден од најзначајните научни умови во историјата на човештвото, Никола Тесла, е починат на денешен ден – 7 јануари 1943 година, а по повод таа годишница, на големиот научник му бешемпосветена емисија во Бугарија

Во програмата „Операција Историја“ порачаа дека Никола Тесла имал бугарски корени , а таквото тврдење го темелат врз тоа, како што велат, крштеницата на Тесла била на чист бугарски јазик.

Истовремено, во емисијата го отвораат прашањето дали е издржана теоријата дека семејната историја на Никола Тесла има бугарски корени.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Траги-комедија: “Бугарин” учествувал во откривањето на Америка,…

Зголемените бугарски апетити кон Македонија и Македонците…

Продадени души и робови на Софија, од…

НЕ! НЕ! НЕ! НЕ, вака започна денешниот…

Бугарин нападнал малолетно момче во Центар

Триесет годишниот М.З. од Бугарија вчера вечерта…

Македонец и Бугарин разменувале епрувети пред здравствениот…

Вчера во Делчево, полициски службеници од Регионалниот…