Објавено на:

(Видео) Нови шokaнти мејлови на Фаучи: Знаел се уште во февруари, Републиканците објавија нередактирани информации за coмнежите за потеклото на виpycoт

t

Само неколку часа откако беа објавени документите „Проект Веритас“ кои покажа дека д-р Ентони Фаучи го лажел американскиот народ во врска со  финансирање на НИХ во Вухан, Кина, уште поинкриминирачки докази беа објавени од републиканските членови на Надзорниот комитет на Претставничкиот дом.

Извадоци од е-пошта што ги објавуваме денес (види приложен Додаток I) откриваат дека д-р Фаучи бил предупреден за две работи: (1) Можноста КОВIД-19 да протекол од Институтот за вирусологија во Вухан (WIV) и (2) можноста дека вирусот е намерно генетски манипулиран“, се наведува во објавата.

„Императив е да испитаме дали оваа информација била пренесена на остатокот од владата и дали оваа информација би го променила одговорот на САД на пандемијата“, продолжува писмото потпишано од претставниците Џејмс Комер и Џим Џордан до секретарот на ХХС, Ксавиер Бецера.

Е-поштата откриваат дека Фаучи бил свесен за фактот дека „Ковид-19“ веројатно не бил природен вирус уште на 1 февруари 2020 година.

Одборот за надзор на Претставничкиот дом објаснува: „Оваа е-пошта е резултат на Законот за слобода на информации, и барањето кое го доставија републиканците на Комитетот. На барање на републиканците во Комитетот и во согласност со правилата, Министерството за здравство доставија нередактирани верзии кои се недостапни за јавноста. Вработените во Комитетот, најдобро што можеа, рачно ја препишуваа содржината на е-поштата и извадоците од тие транскрипции се репродуцираат подолу. “.

„Три дена по повикот, четворица научници напишаа труд со наслов „Проксималното потекло на САРС-КоВ-2“, од кој на Фаучи и Колинс им беа испратени нацрти.

Авторите, кои претходно изразија загриженост поради протекување од лабораторија и генетска манипулација, одеднаш ја напуштија таа теорија за да инсистираат на тоа дека новиот вирус има природно потекло. Во меѓувреме, на 16 април 2020 година, Колинс му испрати е-пошта на Фаучи за да изрази вознемиреност што статијата Nature Medicine што ја виделе пред објавувањето (и добиле можност да ја уредува) не ја порекла хипотезата за протекување на лабораторија. Колинс го прашал Фаучи дали НИХ може да стори повеќе за да ја „девалвира“ хипотезата за протекување од лабораторија. Следниот ден, Фаучи го цитираше весникот од подиумот на Белата куќа „најверојатно во обид дополнително да ја задуши хипотезата дека Ковид-19 преткол од Институтот за вирусологија во Вухан.

Сега знаеме дека Фаучи бил свесен дека луѓето во НИХ и научниците вклучени во овој процес имале прашања за тоа дали вирусот потекнува од оваа лабораторија или не.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Авион падна на автопат во Америка…

Авион со еден мотор се урна на…

Анкета: 70% од американските Евреи се чувствуваат…

Пред историскиот марш за Израел во Вашингтон,…

Америка е загрижена за порастот на антисемитизмот…

Американската претставничка за антисемитизам Дебора Липштад алармира…

Фаучи бил „шверцуван“ во централата на ЦИА…

Д-р Ентони Фаучи бил „шверцуван“ тајно во…

Фаучи си заминува од владата во САД…

Поранешниот директор на Институтот за алергии и…