(Видео) Петков “занеме”: Македонец му упадна во збор и праша кога ќе се признаат Македонците во Бугарија

t

Македонец од Бугарија вчера при посета на бугарскиот премиер Кирил Петков, го праша кога ќе се признаат Македонците во Бугарија. 

Петков се обидуваше да се концентрира на прашањата на новинарите.  Новинарите, како што се слуша во видеото, му велат на активистот да бега затоа што не бил за тука.

Организациите на Македонците од Бугарија имаат бројни пресуди во Стразбур, но и покрај тоа Бугарија не им дозволува регистрација. Од друга страна, Бугарија бара Бугарите да бидат внесени во македонскиот Устав. 

Погледнете го видеото на следниот линк: https://www.facebook.com/blaze.menkinoski/videos/1047236279205097

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Бугарски академик: Треба да ја промениме политиката…

Проф.д-р Спас Ташев од Бугарската академија на…

“Врие од кодоши”: 48 кандидати за пратеници…

Со текот на времето се намалува бројот…

Бугарија сепак го одложи влезот во еврозоната:…

Има формални критериуми за влез на секоја…

Шамар од Стејт департментот за Бугарија: Незаконски…

Акциите на бугарската влада за справување со…

(Видео) Крвава случка: Роми во Бугарија се…

Шест лица се повредени во масовната тепачка…