(Видео) Што ќе ѝ помогне на Украина медиумската цензура? Правилни информации можат да помогнат во градење на мирот

t

Во Тешки мубаети вечерва се зворуваше за медиумската цензура, односно ограничувањето на некои телевизии и сајтови да бидат емитувани и гледани во Европа и во Русија.


“Има некои ќе речат вие сте проруски, што ни вреди ако цел ден викаме уа Путин, Путин Хитлер и што ли не. Што ако ги прекинат информациите од двете страни, што ќе им смени таму? Ќе престане ли војната? Факт е дека гине народ и мора да тргнеме во решавање на проблемот, не во дотурање масло во огинот.

Правите информации ќе ни помогнат да се изврши и врз европските политичари притисоци за да се донесат правилни одлуки кои ќе им донесат мир и на рускиот и на украинскиот народ.”- рече Јакимовски.

Линк од видеото: <a href="http://<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMitovskiAleksandar%2Fvideos%2F336992085110660%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true">http://<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMitovskiAleksandar%2Fvideos%2F336992085110660%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Најава за нова војна: Руски сенатор вели…

Руски сенатор: Темата за денацификација на Европа…

“Шел” ги затвара сите бензински пумпи во…

"Шел" го напушта рускиот пазар! Британската нафтена…

Украинска пратеничка: Со купување на руска нафта…

Годинашниот Светски економски форум (СЕФ) ќе се…

(Видео) Гајнудин: Цел исламски свет очекува претседателот…

Целиот исламски свет очекува претседателот Владимир Путин…

You Tube ги отстранува каналите поврзани со…

„YouTube“ отстрани повеќе од 70.000 видеа и…