Објавено на:

(Видео) 3aбегана paбота – голем ckaндал ја тpece државата Илиноис: Училиштете одобрило настан за деца организиран од caтанистички клуб

t

Родителите во Илиноис беа шокирани кога открија дека училиштето на нивните деца одобрило настан за деца организиран од храмот на сатанат.

Настанот, насловен „Сатански клуб“ што се одржа во основното училиште Џејн Адамс во Молин вети дека ќе ги запознае децата со „научен, рационалистички, несуеверен светоглед“.

Сатанскиот клуб е наменет за деца од 1-5 одделение, што значи дека наводните сатанисти се насочени кон деца на возраст од шест години.

Флаер кој го промовира настанот, објавен на Фејсбук од еден родител, забележа дека сите инволвирани биле „проверени“ од Сатанскиот храм и поминале проверки за криминално потекло.

Исто така, се забележува дека „сатанскиот храм е нетеистичка религија која го гледа сатаната како митска фигура што ја претставува индивидуалната слобода“ и дека клубот „не се обидува да ги преобрати децата во некоја религиозна идеологија“.

„Еј деца, ајде да се забавуваме во сатанскиот клуб „After School“! стои на летокот:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ужас во Илиноис: Преку 2.000 деца биле…

Во Илиноис, во изминатите 70 години, 451…

(Видео) Голем верижен судир во Илиноис: Има…

Шест лица загинаа, а 30 се повредени…

(Видео) 3aбегана paбота – голем ckaндал ја…

Родителите во Илиноис беа шокирани кога открија…