ВМРО-ДПМНЕ во минатото, сега и во иднина во целост ги поддржува ставовите на НАТО во однос на предизвиците со кои се соочува светот

t

ВМРО-ДПМНЕ, во согласност со своите идеолошки, програмски и стратешки уверувања и делувања, во целост ги поддржува ставовите на партиите од Европската Народна Партија (EPP) во врска со најновата ескалација на конфликтот помеѓу Украина и Руската Федерација.

Уште еднаш го повторуваме ставот дека, за ВМРО-ДПМНЕ, почитувањето на нормите на меѓународното право чиј носечки дел се територијалниот суверенитет, интегритет и независност на Украина се фундаментално важни.

ВМРО-ДПМНЕ, како во минатото, така и сега, но и во иднина, во целост ги поддржува ставовите на НАТО во однос на предизвиците со кои се соочува светот денес.

ВМРО-ДПМНЕ ѝ порачува на Владата, наместо на криминал и корупција, конечно да почне да размислува за преземање на активности кои, во согласност со новонастанатата ситуација, ќе спречи натамошен раст на цената на енергенсите, односно натамошен раст на инфлацијата и вкупно урнисување на уништената од криминал и корупција македонска економија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Путин: Западот ќе му најде замена на…

Рускиот претседател Владимир Путин смета дека Западот…

ВЛЕН се сервилни кон ВМРО-ДПМНЕ, реагираат од…

ВМРО го отстранува Балансерот, вреди да се…

Путин не ја исклучува можноста да испорача…

Русија го задржува правото да испорачува оружје…

Детали за договорот меѓу Русија и Виетнам:…

Русија и Виетнам се договорија да не…

Политико: Марк Руте ќе го замени Столтенберг…

Холандскиот премиер Марк Руте ќе биде следниот…