(Во живо) Катица Јанева ја направија кралица, а се полакоми по тросед – Овде мафијата е држава

t

Во втората сезона на Тешки Муабети, една од темите беше и моменталната состојба во Македонија, производството и криминалот, состојбата во правосудството накратко.

“Најголемито проблем на Македонија е што нема производство. Имаме се, се успева кај нас, имаме услови да живееме во средно богата држава. Секоја држава има криминал, или државата ќе го контролира криминалот, или тој неа.
Овде мафијата е државата, не може да се примени ни колумбиски систем вели еден професор кој беше гостин кај нас во емисија.” – кажува Милош.


“Народот се понадева дека Катица Јанева ќе среди нешто, ја направија кралица, а таа се полакоми по тросед.
Што е сега објектот пред Мавровка, дали знаете? Центар за пресадување коса.” – констатира Јанко.

“Путин имаше направено шема сите олигарси да ги вратат парите, тие што не ги вратија парите беа прогонети. Така направи и Бугарија, Боровец и Банско така се изградени. Така се инвестира во моментов во Албанија, парите од дрога и шверц се легализираат. Во пирамидалната шема со криптовалути се вклучени Груби и Османи, такви информации добивме, едниот инвестирал 10, другиот 15 милиони евра во криптовалути, не знам дали се вистинити сумите.” – посочи Александар Митовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Канада ќе ги гони криминалите сторени на…

Канада ќе ги гони криминалите сторени на…

Каде е Директорот на финансова полиција?

Директорот на финaнсова полиција Арафат Муареми најверојатно…

Мицкоски обвини: Постои коалиција меѓу криминалот и…

Обвинувањата кон МВР се темелат на катастрофата…

Бочварски ќе дава повеќе дозволи за транспорт:…

Делегација предводена од министерот за транспорт и…

Излегува на површина криминалната шема за богатење…

Разработена криминална шема на градоначалниците на СДСМ,…