Готвачот починал од коронавирус, затворот во Битола претворен во кластер во кој заболените се лечат со парацетамол

t

Од 20 тестирани, 16 биле позитивни на коронавирус откако затворскиот готвач пред неколку дена бил дијагностициран со болеста.

Кластер на коронавирус е активен во Битолскиот затвор, откако со вирусот бил дијагностициран затворскиот готвач кој на боледување бил испратен на 22.декември, но за жал починал два дена подоцна.


Од 20 тестирани затвореници, 16 се позитивни на коронавирусот, а според информациите на Инфомакс, истите се изолираат во ќелии и се лечат само со парацетамол без некоја посебна нега. Истовремено, затворската управа не ги одвојува хронично заболените од други болести од оние кои се дијагностицирани со коронавирусот ствајќи ги во животозагрозвуачка ситуација.

Фото:
Призма.мк

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ризична против-пожарна операција: Цидовите во Жито Битола…

Покривот го нема, фасадата стои, административната зграда…

Намален животен век и „мозочна магла“ по…

По прележување Ковид-19, може да дојде до…

Битолски историчар – изгоре објект стар 120…

Битола денеска го загуби најрепрезентативниот стопански објект…

Oваа пролет се очекува крајот на корона…

Дали на пандемијата со коронавирусот навистина и…

32-годишното лице од Битола кое починa од…

Во последниот ковид-извештај на Министерството за здравство,…