Град Скопје ги реконструираше спортските игралишта на средните училишта Панче Арсовски, Сарај и Васил Антевски Дрен, реконструирани се и спортски сали

t

Годинава се реконструирани спортските игралишта на средните училишта на Град Скопје, Панче Арсовски, Сарај и Васил Антевски Дрен, додека во училиштата Ѓорѓи Димитров и Марија Кири Склодовска реконструирани се целосно спортските сали, напиша на Фејсбук градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска.

– Во рамки на активностите и во средното училиште на Град Скопје Кочо Рацин учениците сега имаат пристап до реконструирано спортско игралиште за кошарка, кое им овозможува на средношколците и наставниот кадар одлични услови за одржување на наставата по физичко воспитување, спортување, и рекреирање.

Град Скопје едновремено отпочна и со имплементација на проектот од програмата За модерно Скопје, со кој се реализира поставување спортски реквизити во средните училишта за младите и лицата со попречености, како и надворешни фитнес зони со современи фитнес реквизити во дворните места на училиштата, кои имаат за цел поттикнување на здрави животни навики кај учениците. Преку овие инвестиции им се овозможува на младите спортисти кои учествуваат во училишната лига, но и на сите средношколци да тренираат и да се надградуваат, а фискултурните сали, фитнес зоните и надворешните спортски терени стануваат одлично место за спортување и дружење на младите, напиша Арсовска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Фото) Од далеку многу, далеку од многу:…

На митингот на ВМРО-ДПМНЕ имало околу 25.000…

Британец починал на Клиника, бил донесен во…

Вчера вечер, во 19.12 часот во СВР…

Таткото на исчезнатиот Самоил: Се сомневаме дека…

Помина година дена од исчезнувањето на Самоил…

15-годишно девојче и нејзиното бебе исчезнаа во…

15 годишно девојче и нејзиното бебе се…