AРСОВСКА НАБАВУВА ТРИ НОВИ ВОЗИЛА ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ПРОТИВПОЖАРНАТА БРИГАДА НА СКОПЈЕ

t

Советот на Град Скопје на денешната седница усвои одлука за набавка на 3 возила со што значително ќе се подобри техничката опременост и модернизација на противпожарната бригада на Град Скопје.

Со првата одлука се одобрува набавка на две противпожарни возила автоцистерни со капацитет од најмалку 7.000 литри.

Со оглед на потребата за обезбедување основни средства за нормално функционирање на Територијалната противпожарна единица на Град Скопје, Советот на Град Скопје одобри и набавка на навално противпожарно возило. Ова возило е неопходно за секојдневното работење на единицата, особено при пожари во урбани средини. Истото ќе биде со капацитет од минимум 4000 литри вода, опремено за интервенции во урбана средина.

Покрај возилата, донесена е и одлука за одобрување набавка на пумпа за теренско возило со висок притисок за теренско возило за гасење на помали пожари и пожари на отворен простор.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Кичевскиот градоначалник ги критикува СДСМ и ДУИ:…

Покрај низата високи партиски членово и екс-функционери,…

Васало за бугарските клубови и уставните измени:…

Заменик aмбасадорoт во делегација на ЕУ во…

Синдикатот на УКИМ бара за 4 години…

Синдикатот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“…

(Во живо) Прес-конференција на премиерот Димитар Ковачевски

Следете ја во живо прес-конференцијата на премиерот…

Трагедија: Скопјанец пронајден мртов во стан

На 03.10.2022 во 23.08 часот во Полициска…